ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Το ξενοδοχείο Tylissos Beach ευρίσκεται λίγα λεπτά περπάτημα από το κέντρο της πόλις, την Λαϊκή αγορά, το Κρατικό Νοσοκομείο, τον Σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, την Κεντρική αγορά και το Λιμανάκι με τα πλοία ημερήσιων εκδρομών στη Νήσο Χρυσή και αλλού. Το ξενοδοχείο είναι στον παραλιακό δρόμο της πόλης από Ιεράπετρα προς Σητεία, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση και άφιξη. Σε μικρή απόσταση μπορείτε να επισκεφθείτε και να απολαύσετε την ζεστή φιλοξενία των γύρω παραδοσιακών χωριών, της Βαινιάς, 5 χμ, Κεντρί 4 χμ, Κάτω Χωριό, Πάνω Χωριό και επισκοπή περίπου 8 χμ. Πολλά αρχαία μοναστήρια από τους Βυζαντινούς χρόνους ευρίσκονται για ημερήσιες εκδρομές.

Αξιοθέατα στην Πόλη της Ιεράπετρας

•    Ενετικό Κάστρο ( Καλές )
•    Το παλιό Βενετσιάνικο Λιμάνι.
•    Παραθαλάσσιο πεζόδρομο.
•    Το σπίτι του Μέγα Ναπολέοντα.
•    Τον καθεδρικό ναό της πόλης Άγιο Γεώργιο.

Σύντομο Ιστορικό της Ιεράπετρας

O Πληθυσμός του Δήμου της Ιεράπετρας είναι περίπου 30 000 κάτοικοι. Η Ιεράπετρα είναι μια σύγχρονος πολιτεία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι το παλιό της Κάστρο και οι απέραντες πανέμορφες παραλίες. Θεωρείται η πόλις με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ελλάδα, που εξηγεί ίσως τις καλλιέργειες θερμοκηπίων στο Δυτικό Τμήμα της Περιοχής.

Η Ιεράπετρα είναι γνωστή για την φιλοξενία της, τα Θερμοκήπια της και το αγνό παρθένο Ελαιόλαδο της.  Επισκέψεις σε Θερμοκήπια και Εργοστάσια παραγωγής Αγνού Παρθένου Ελαιόλαδου είναι πραγματοποιήσιμες κατόπιν ενημέρωσης μερικές ημέρες πριν την επίσκεψη. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υποδοχή του ξενοδοχείου. Θα είναι πολύ ευτυχείς να σας εξυπηρετήσουν.

Τον Μάιο του 2012 η Ιεράπετρα απέσπασε το χρυσό πανευρωπαϊκό βραβείο για την ποιότητα των παραλιών της. Η κορυφαία διάκριση δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) στην τελετή που έγινε στο Torres Verdas στην Πορτογαλία.

Η Επαρχία μας θεωρείται το Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης.

Tylissos beach hotel